Loading...
OlaszAország

A SARKÁBAN VAGYUNK – PUGLIA 9. – ALBEROBELLO

OlaszAország – ahogy mi láttuk 126.

Sokat gondolkoztam, hogy milyen legyen ez a bejegyzés? Írjak Alberobellóról ugyanúgy, mint az eddigi városokról? Vagy csak képeket tegyek ide, úgyis mindenki hallott, olvasott már róla éppen eleget? Esetleg egy-egy mondatot illesszek minden képhez? Aztán inkább csak idemásolom a korábban megjelent 15 különleges hely Olaszországban írásom Alberobellóról szóló részét (ott amúgy a harmadik helyre soroltam), ennél több talán felesleges is lenne.

Ki ne hallott volna már a trullókról, Puglia leghíresebb látnivalóiról. Számos legenda és titok övezi ezeket a kőből készült 3-4 méter átmérőjű, hengeres majd kúp alakú tetőben végződő hófehér épületeket, melyek építéséhez semmiféle kötőanyagot nem használtak fel, de még csak fa tartószerkezetük sincsen. A legnépszerűbb történet szerint Giangirolamo di Aqcuaviva conservano-i gróf utasítására épültek ilyen házak, amelyeknek pillanatok alatt lebontható a tetőszerkezete, ezáltal nem kellett a grófságnak adót fizetnie, hisz azt csak befejezett házak után hajthatták be az adószedők.

Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello

És most ugyanez diavetítéssel:

Következik: Polignano a Mare

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil