Loading...
OlaszAország

OlaszAország – ahogy mi láttuk 39.

Láthatatlan maffia 12.

 

Capri 1.

IMG_8282.JPGReggeli élet a kikötőben

  Felkészülünk nyaralásunk legdrágább napjára, de utána, amikor számot vetünk – nem tudatosan, de az emberben nagyjából csak összeadódnak a kiadások – rájövünk, hogy alaposan alábecsültük Capri „értékeit”. Bánatunkban belecsapunk idei nyaralásunk legköltségesebb vacsorájába, de erről majd később.

IMG_8302.JPGKödös napunk lesz

IMG_8303.JPGBiztos van egy pszichopata is közöttünk

IMG_8309_1.JPGNem mindennapi látvány

IMG_8304.JPGNyílt vizeken

IMG_8313.JPGMi lesz ebből?

  Tízre beszéljük meg Erzsivel a találkozót a szigeten, ehhez korán kell indulnunk, hogy elérjük az Amalfiból induló hajót. Reggel még feltűnően párás a levegő, a hegytető gyakorlatilag felhőben áll, kicsit aggódni kezdünk, aztán minden jóra fordul, kristálytiszta idő lesz mire Caprira érünk. Kiderül, hogy ez a párás levegő még a szerencsénkre is válik, a hajóból nézve az Amalfi part nem mindennapi látványt nyújt, ahogy a reggeli napfény átszűrődik a felhőkön keresztül, és csodás hangulatot képez a meredek sziklákon.

IMG_8342.JPGPositano közelében

IMG_8344.JPGKisütött

IMG_8360.JPGMondjuk Matthew Perry

IMG_8366.JPGMost már kimondottan jól esik az árnyékból figyelni

  Fél órán belül kikötünk Positanóban, most már a tenger felől is megcsodálhatjuk a város szépségét, hirtelen nem is tudjuk eldönteni, hogy ez szebb-e vagy Amalfi. A hajónk máris suhan tovább végig a part mentén, és lassan előtűnik Capri jellegzetes alakja, sokan egy terhes nő sziluettjét látják benne.

IMG_8368.JPGIl Galli

IMG_8380.JPGCapri, Faraglioni szikláival

IMG_8383.JPGAzért csak a tengeren vagyunk

IMG_8388.JPGCapri sem alföld

  Ahogy megérkezünk a kikötőbe – tegyük hozzá étlen, szomjan, mert a korai indulás miatt a reggeli elmarad – , azonnal meglátjuk Erzsi integető alakját, ez lesz a második napunk remek kísérőnkkel. Halvány kísérletet sem tudunk tenni arra, hogy esetleg valami ennivalót keressünk magunknak, Erzsi máris egy kisebb hajóra terel minket, megmukkanni sem tudunk, máris újra tengeren vagyunk, indulunk egy sziget körüli nézelődésre.

IMG_8396.JPGKörhajó

IMG_8398.JPGSziklából errefelé sincs hiány

IMG_8399.JPGA főváros

IMG_8406.JPGHol van Jennifer Lopez?

IMG_8409.JPGMég nem tudjuk, de megmásszuk azt a hegyet is

  Erzsi mesél és sztorizik, jókedvű, és ez ránk is átragad, nem mintha nagyon szomorkodnánk, hogy ma Capri szigetét csodáljuk meg. Nagyvonalakban megismerjük Capri történelmét, megtudjuk, hogy neve a görög vaddisznó (kaprosz), a latin kecske (capraea) vagy a héber két város szigete (kapraim) szóból ered, hogy a főníciaiak vagy a görögök voltak az első lakói, hogy eredetileg a Sorrentoi-félsziget része volt és hogy megfordult és élt a szigeten többek között Gorkij és Lenin, Axel Munthe és Hajnal János. Manapság felkapott nyaralóhely, tavaly itt pihent Jessica Alba (mondjuk fogalmunk sincs ő kicsoda) meg Leonardo di Caprio (a név kötelez) – ma én Jennifer Lopezre és/vagy Salma Hayekre számítok, nehogy már csak miszterkédzs legyen az egyetlen skalpunk.

IMG_8412.JPGSzálloda

IMG_8416.JPGKishajó az álom tengerén

folyt.köv.

One comment
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil