Loading...
OlaszAország

OlaszAország – ahogy mi láttuk 40.

Láthatatlan maffia 13.

 

Capri 2.

IMG_8418.JPGJapánok nélkül

  Közben megérkezünk a Kék Barlanghoz (Grotta Azzura), Capri talán leghíresebb látványosságához. Szerencsénkre péntek van, Erzsi is megdöbben azon, milyen kevés japán turista himbálódzik kisebb-nagyobb hajókban a barlang előtt, arra várva, hogy átszállva egy városligeti csónakba, lehasalva annak aljára, bejuthassanak a csodálatos barlangba. Vezetőnk – mintha egy velencei gondolát kormányozna – gyors mozdulattal berántja csónakunkat egy vaslánc mentén a  szűk bejáraton – tényleg érdemes matricát játszani a padlón, nagyon alacsonyan van a plafon – aztán egy pillanat múlva bent vagyunk a 25 méter széles, koromsötét barlangban. Gyorsan kitisztul  a kép, és soha nem látott színben vibrál az egész hely, a szűk bejáraton beáramló fény alulról világítja meg a tengert, gyönyörű kékséget varázsolva a barlangba. Ámulunk, és csodálkozunk, evezősünk torkaszakadtából ordibál (énekel?), aztán nemsokára megint kint vagyunk a nyílt tengeren, fent a hajónkon és már toljuk is tovább a körutazást. Sokáig nem jutunk szóhoz, Erzsi fürkészi arcunkat, és elégedetten mosolyog, igen, valami hasonlóra számított.

IMG_8422.JPGErzsi padlót fogott

IMG_8435.JPGValakik

IMG_8433.JPGIde be? Soha!

IMG_8442.JPGÉs mégis

IMG_8447.JPGNagyon kék

IMG_8452.JPGCsak a színe miatt

   Lassan visszaérünk Capri városának kikötőjébe, közben látunk még néhány barlangot, ahova a nagy hajónkkal is be lehet tolatni, átmegyünk Fraglione sziklái alatt – állítólag nem szabad – olasz idegenvezetőnk folyamatosan kiabál, és csókra bíztat mindenkit (baci, baci, cupp, cupp – hangzik a nemzetközi kifejezés), integetünk Szent Gennaro szobrának (ciao Gennaro, ciao!) és megcsodáljuk a sziget legkisebb strandját (csak hajóval közelíthető meg).

IMG_8456.JPGErzsi elégedett

IMG_8466.JPGA világítótorony

IMG_8471.JPGHúzzuk a csíkot

IMG_8484.JPGFunkció nélküli női hátsó

IMG_8490.JPGNyílt barlang

IMG_8513.JPGVia Krupp

IMG_8517.JPGCsókot!

IMG_8520.JPGCapri tipico

IMG_8527.JPGÁtmentünk

IMG_8535.JPGLehetne Dionüszosz füle is

  Gyors reggeli egy bárban – eszünk pár klasszikus szendvicset, megkóstoljuk a rántott spagettit (!), feltöltődünk kávékkal, hosszú lesz még a nap.

 IMG_8536.JPGKommunista apartmann

IMG_8544.JPGCupp, cupp

IMG_8548.JPGCseppkőszobor

IMG_8563.JPGNem cseppkőszobor

IMG_8571.JPGVégre reggeli

IMG_8568.JPGRántott spagetti

folyt.köv.

 

One comment
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil