Loading...
OlaszAország

OlaszAország – ahogy mi láttuk 15.

Umbria, a sosemvolt Toszkána 7.

 

Trevi

IMG_0990.jpgHegytetőn

   Eddig sok városra ráhúzzuk, hogy tipikus, de Trevi tényleg A tipikus umbriai város. Magas hegy tetején trónol, körülötte olajfaliget mindenfelé, és az utcái is kizárólag gyalogos vagy motoros közlekedésre alkalmasak. De nem nekünk. Mi felmegyünk kocsival, sehol sem tiltják, a GPS is mutatja az utat. Hajrá. Egy két kanyar után gyanúsan szűkülnek a lehetőségek, és az út is egyre meredekebb, eljön a pillanat amikor már tényleg feladjuk. Hatalmas élmény ipszilon (minimum tripla) fordulót bemutatni egy ekkora utcában.

IMG_0998.JPGAutó egy szerpentinen

IMG_1005.JPGVia Cavour mindenhol van

   Újabb Süsü város, délután van, szieszta idő, sehol egy lélek (csak a helyi hülye biciklizik fel-alá), nem fog senki agyontaposni. Furcsa, hogy gyakorlatilag nincsenek terek a városban, a Chiesa di Sant’ Emilianót is egy kis utcában találjuk.

IMG_1027.JPGMár a helyi hülye is eltűnt

IMG_1003.JPGAzért van élet

   Gyorsan kell Treviből menekülni, mert igen fekete felhők gyülekeznek a város felett.

Lago di Trasimeno

IMG_8887.JPGKisbalaton

   Ottlétünk két hete alatt többször is visszatérünk a tóhoz, mint a pihenés, napozás és  semmittevés lehetőségéhez.  A tó mérete ötöd balatonnyi, közép-Olaszország legnagyobb tava. Számos strandot kipróbálunk, de aztán mindig visszatérünk az elsőhöz, Castiglione del Lago egyik szabad strandjához. Lábunkat áztatjuk első nap délutánján a parton, fürdünk még Tuoroban (Toszkána), megnézzük a helyet ahol Hannibal csatát nyert Kr.e. 217-ben a római seregek ellen (szintén Toszkána), futunk a hirtelen jött vihar elől és egyszerűen csak fetrengünk a parton, pancsolunk a vízben, jól érezzük magunkat.

IMG_1449.JPGEz már nem is Umbria

 

 

 

One comment
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil