Loading...
OlaszAország

OlaszAország – ahogy mi láttuk 22.

Róma, gondolák 7.

 

Szent Pál

IMG_8492.JPG

   „Sokkal szebb, mint a Szent Péter.” Tényleg? Honnan veszed? Mondták, hogy így van. De az útikönyv alig említi meg. De higgyük el. „Sokkal szebb, mint a Szent Péter.” Oké, elhisszük, indulhatunk. Érdemes kimetrózni a város központjából a Szent Pál templomig. Az orgonista éppen gyakorol, csodálatos hangja beférkőzik a templom minden szegletébe. Felkapcsolják a világítást is, monumentális a mennyezet, meghitt a hangulat. A templom kerjében XXI. századi fotocellás mosdó és minden igényt kielégítő bár. A korszakok találkozása. És valóban: majdnem sokkal szebb, mint a Szent Péter.

IMG_8469.JPG

IMG_8441.JPG 

Majdnem november

IMG_4550.JPG

  Lassan itt a november, de a nyár csak nem enged. Tömött villamos, ideális hely egy kis szaunázásra. Megállónként 20-30 deka fogyás, összesen kb. 2 kiló, amivel kevesebb vagyok mikor a végállomásra érünk. Miközben folyamatosan csökkentem a ruháim számát a testemen, (tényleg, minek hoztam pulóvert?) a helyiek gondosan belőtt séróval, a legjobb ruhájukban, egy csepp izzadtság nélkül nézik meredten telefonjaik kijelzőjét.

IMG_4552.JPG

Punto panoramico

IMG_4505.JPG

  Punto panoramico. Tele van velük Róma. Szinte bárhol érdemes megállni egy pillanatra, nekidőlni a korlátnak és csak nézni és csodálni. Nem lehet eleget.

IMG_8121.JPG

IMG_8129.JPG

Voldemort

IMG_4713.JPG

  Nem csak Bruno vagy Cellini raboskodott itt. A minden idők legfőbb főgonosza címet kiérdemlő Voldemort is itt tölthette jól megérdemelt büntetését. Keresem Darth Vader szobrát is.

IMG_4728.JPG

Róma, gondolák

IMG_4733.JPG

  Aztán még persze van egy csomó minden: néger vesetolvajok a metróban, apácáknak öltözött férfiak a Trasteverén, Vespán száguldozó kis- és nagymamák és papák, Collina, mint pincér egy kávézóban, Ferrarik és Maseratik a pincében, régi Alfa Spiderek a belvárosban és Lancia Y minden sarkon. Hömpölygő tömeg a Trevi kútnál / a Spanyol lépcsőnél / az Angyalvárnál / a Szent Péter Bazilikában / a mindenhol. Fantasztkus leanderek az út mentén és amúgy is rengeteg virág, amerre csak nézünk, vízpárát permetező fúvókák úton-útfélen, hip-hop buszon városnézés, híres szatyros a Greco kávézó mellett, paninik/paganinik/porchetták garmadája, állandóan minket követő kolduló öregasszony(?) és minden és még annál is több. Róma, gondolák.

IMG_50962.jpg 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil