Loading...
OlaszAország

CHIOGGIA – PÁRMAI BOLOGNAI 10.

Chioggia

OlaszAország – ahogy mi láttuk 108.

img_0801_1.JPGHol készült a kép?

      Bolognától közel két órás autóútra fekszik a Velence kishúgának is nevezett Chioggia, korán indulunk, majd ott reggelizünk valamit. Utunk második fele Verona folyója, az Adige mellett, egy töltésen fut végig, így érjük el Chioggiát. A Pó-delta északi szélén fekvő városka nem véletlenül kapta az előbb említett jelzőt, több apró szigeten fekszik, hidak kötik össze a szárazfölddel. Megközelítjük az óváros déli csücskét, ide még szabályosan be tudunk jutni kocsival is. A Pizzeria alla Torre teraszán kávézunk és eszünk néhány szendvicset is. Erős túlzásnak érezzük a pizzéria megnevezést, nem több ez egy sarki bárnál, bent jó, ha két asztal elfér, a térre nyíló terasza sem sokkal nagyobb. Kellemes reggelinket egy incidente zavarja meg, autós és biciklis találkozásából nem kérdés, hogy ki húzza a rövidebbet. Szerencsére nincs komolyabb baj, mentő és rendőr pillanatokon belül a helyszínre ér.

img_0686.JPGCorso del Popolo

img_0690.JPGSzerencsére itt is van árkád

img_0691.JPGOldalvia

img_0701.JPGOutlet

     A város főutcája a Corso del Popolo, sétáljunk rajta végig a tenger irányába. Hétköznap van, délelőtt, ráadásul igen meleg, rajtunk kívül nem sokan mozognak a városban. Színes házak, itt-ott lepusztult homlokzattal, néhány templom, rengeteg étterem és bár, ezeket találjuk itt utunk során. A sziget végén áll a kikötő és a kompállomás, vaporettóval könnyen eljuthatunk innen Velencébe.

  img_0702.JPGSzínes

img_0705.JPGBárokból nincs hiány

img_0712.JPGSottomarina a másik szigeten

img_0717.JPGKihagyhatatlan

img_0724.JPGHorn

     Átsétálunk a Ponte Vigo-n, ezen az egészen mini, fehér márványból készült Rialto-n, és máris megcsap minket a velencei hangulat. A csatorna mentén kicsiny paloták, cölöpökhöz kötött csónakok és sirályok minden mennyiségben. Végigsétálunk a part mentén, főleg a sikátorok irányában látunk azért lepusztult házakat is bőven, és a csatorna szaga sem rózsaillatú mindenhol. Összességében Chioggia mindenképpen megér egy-két óra sétát, láthatunk apró Velencét millió turista nélkül.

img_0731.JPGPonte Vigo

img_0738.JPGVelencei hangulatban

img_0749_1.JPGPalota?

img_0750.JPGItt sincs tömeg

img_0754.JPGKikötő

img_0760.JPGTükröződés

img_0776.JPGNem ijedünk meg

img_0804.JPGPizzeria alla Torre

img_0806.JPG#csak

következik: Comacchio

One comment
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil