Loading...
OlaszAország

OlaszAország – ahogy mi láttuk 24.

Láthatatlan maffia 2.

 

Firenzéből Pogerolába

 DSCF6514.jpgMárta kertjében

IMG_1324.JPGRegelloi vacsora

    Budapest-Nápoly 1500 km, egy nap alatt letudható távolság, de félúton beiktatunk egy megállót, nem is lenne igazi olaszországi nyaralás Márta néni Firenze környéki szállása nélkül. Kicsit szétnézünk ismét a környéken (Vallambrosa, Stia, Bibbiena, Arezzo), Toszkánából soha nem elég.

Vallambrosa képekben: 

IMG_7395.JPGÚton

IMG_7368.JPG

Kolostor kapu

IMG_7374.jpgKereszt

  Este megkóstoljuk Márta néniék borát (vermut?), és elbeszélgetünk az életről, fociról (Márta nagy Fiorentina szurkoló – mi más – megállapodunk, hogy egy Fio-Juventus meccsre kimegyünk együtt), családról, egyszóval olyan témákról, amiről az olaszok előszeretettel társalognak. Reggel jó utat kíván nekünk, és a lelkünkre köti, hogy Ravello-t ki ne hagyjuk, és Szicíliában pedig Noto az, amit feltétlenül látnunk kell. A későbbiekben bebizonyosodik, Márta néninek megint igaza van.

Stia képekben: 

IMG_7416.JPGFurcsa, színes város 

IMG_7420.JPGRonda kacsa(?) 

IMG_7456.JPGSzieszta 

IMG_7440.JPGFőutca, színes házakkal 

IMG_7442.JPGFélhomályban 

IMG_7472.JPGMúzeum a kisutcában 

IMG_7462.JPGVárosközpont 

IMG_7459.JPGHűsítő kút 

IMG_7486.JPGVirágok mindenhol   

  Rómáig fizetős az autópálya, addig hibátlan a minőség, és tulajdonképpen Nápolyig nincsen semmi gond, repülünk szélsebesen a célunk felé, Amalfi, pontosabban Pogerola az. Ekkor még nem tudjuk, hogy mire is vállalkozunk. Márta néni újabb szívességgel segíti nyaralásunkat, telefonon egyeztet leendő szállásadónkkal, Mario-val, hogy mikor érkezünk. Eleve gyanús a szállás, hiába van meg a pontos cím, utca, házszám, sőt még a gps koordinátákat is megkapjuk, a google earth-ben sehogy sem találom meg Mario apartmanját. A fényképek alapján ilyen ház nincs a környéken, mindegy lesz, ami lesz, nem esünk előre kétségbe.

Bibbiena képekben: 

IMG_7488.JPGNem a velencei Bibione

IMG_7511.JPGHáttérben Poppi

IMG_7497.JPG

Nem kell asztalt foglalni

  Mindenesetre furcsa, hogy mohabá szerint csupán harmincegynéhány kilométer választ el Pogerolától, mégis több, mint egy óra az utunkból hátralévő idő. Megnézzük a térképet, kicsit kacskaringós út vezet az autópályától a szállásunkig, aztán az csak  később derül ki, hogy a Monti Lattari hegységen keresztülvágva jutunk el a célunkig, valóban kell az előre tervezett idő.

Arezzo képekben: 

IMG_7552.JPGA hely, ahol tönkrement az objektív

IMG_7591.JPG

La Vite é Bella

IMG_7535.JPGAhol mindig nyár van

IMG_7590.JPG

Süsüváros főtere

4 comments
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil