Loading...
OlaszAország

A SARKÁBAN VAGYUNK – PUGLIA 4. – OTRANTO

OlaszAország – ahogy mi láttuk 121.

Otrantóról egy dolgot érdemes tudni, a várostól dél felé haladva találjuk a Punta Palascia-t, másik nevén az Otrantói-fokot, a szárazföld legkeletibb pontját. Mindössze 71 kilométer széles itt a tenger, jó idő esetén szabad szemmel is átlátni Albániába. Egyben az Adriai- és a Jón tenger határa is itt húzódik, bár ezt csak a képzeletünk láthatja.

Ahol az Adriai- és a Jón tenger összeér
Ahol az Adria és a Jón tenger összeér

Nem megyünk el a világítótoronyig, bevállaljuk Otranto apró kikötőjéből azt a néhány plusz kilométert, bár szép az idő, csak sejtjük merre lehet Vlora, Albánia negyedik legnagyobb városa. De előtte megpihenünk a Piazza Castello egyik bárjának hűvös teraszán, kávé és sör lesz a megmentőnk. Nem úgy, mint a Castello Aragonese oldalában fényképezkedő ifjú párnak, a menyasszony és a vőlegény szinte egymás kezéből tépi ki a hűsítő vizes palackot. Nem irigyeljük őket, ruhákra és sminkre vigyázni ebben a forróságban, embert próbáló feladat.

Castello Aragonese
Piazza Castello
Meleg van
Nem búcsúcsók

Rövid sétával érjük el a kikötő feletti sétányt, perzsel a nap, elviselhetetlen most itt a forróság. Behúzódunk a szűk utcácskák rejtekébe, de oly’ kicsi az óváros, hogy pillanatok alatt átrohanunk rajta. Szokásunktól eltérve, most kihagyjuk Otranto dómját, a Basilica Cattedrale di Santa Maria Annunziata, ezúttal felfedezetlen marad.

Rövid sétával érjük el a kikötő feletti sétányt
Apró kikötő
na ott a strand
Behúzódunk a szűk utcácskák rejtekébe
de oly’ kicsi az óváros
hogy pillanatok alatt átrohanunk rajta
Buon appetito!
Cantele Amativo

Következik: Santa Maria di Leuca


3 comments
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil