Loading...
OlaszAország

OlaszAország – ahogy mi láttuk 48.

Láthatatlan maffia 20.

 

Enna

IMG_9643.JPGParkoló és focipálya

  A sziget közepén található, közel ezer méter magas hegytetőre épült város Enna, egyike azon ritka településeknek, amik távol esnek a tengertől.  Feljutni sem egyszerű, az egyik út lezárva, meg kell kerülnünk a hegyet, hogy a városfalakon belülre érjünk. Nem csoda, hogy Enna stratégiailag az egyik legfontosabb település volt a múltban, falait gyakorlatilag lehetetlen bevenni, egyetlen hódítónak sem sikerült.

 

IMG_9659.JPGVia Roma

IMG_9665.JPGNagyon sárga

IMG_9663.JPGÉs magas

IMG_9666.JPGElőttünk járt itt

   A kocsit a városszéli Lombard kastély mellett hagyjuk, és a Via Rómán (mi máson) begyalogolunk a Piazza Mazzinire, ahol a város katedrálisa áll, a Maria Santissima della Visitazione. Döbbenetes sárga színben fürdik a templom a napsütésben, szinte kedvünk van megérinteni a bársonyosságát. A kívülről szinte puritán dóm belülről pompázik a sokszínűségben, mégis legjobban az egyik oldalkápolna mellé támasztott, égigérő létra fog meg minket. Ezen vajon el lehet jutni „odáig”?

 

IMG_9671.JPGBelül díszes

IMG_9692.JPGÓriáspolip

IMG_9690.JPGVajon hova vezet?

IMG_9679.JPGHűvös van idebent

IMG_9714.JPGBékés hangulat

IMG_9719.JPGA homlokzat

IMG_9721.JPGKicsit görbe

IMG_9736.JPGIndulás vissza

   A város megérne még egy pár órát, de indulnunk kell tovább, ma strandolós napunk van, és Cefalu’-t néztük ki magunknak, ráadásul, ha már a közelben van a mozaikváros, akkor előtte azt sem szeretnénk kihagyni.

 

IMG_9740.JPGHétköznap

IMG_9744.JPGCsengő helyett

 

One comment
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil