Loading...
OlaszAország

OlaszAország – ahogy mi láttuk 49.

Láthatatlan maffia 21.

 

Villa Romana del Casale

 

IMG_1192.JPGA terasz

  Bolyongunk jópár kilométeren keresztül, mohabá mindenáron útnak nem tűnő úton szeretne keresztülvinni minket egy hegyen. Nem hagyjuk magunkat, ezek után már néha azt sem tudjuk merre vagyunk arccal előre, de végül is csak megtaláljuk amit keresünk. Villa Romana del Casale,  a római kori ház.

  A 3. század körül épült római villát vastag sár és földréteg borította évszázadokon keresztül, ezért volt esélye fennmaradnia a mintegy 120 millió mozaikkővel burkolt padlónak, nem kevesebb, mint 3500 négyzetméteren. Ötletes a megoldás, a szobák feletti folyosórendszeren végigsétálva tökéletes rálátásunk van a mozaikokra – azért nem kezdjük el számolni meg van-e az összes. A hihetetlen mennyiségnek köszönhetően az udvaron nyugodtan rájuk lehet lépni, van belőlük bőven, hadd kopjon – ezt gondolhatják az üzemeltetők.

IMG_9750.JPGSzicíliához képest meglepően zöld

IMG_9828.JPGVégig fogjuk járni?

IMG_9767.JPGEgy pár a milliókból

IMG_9792.JPGVérben forog a szeme

  Különböző mitológiai jelenetek, állat- és emberábrázolások, vadászatok és lakomák képei mindenfelé, de a legismertebb és egyben legmegdöbbentőbb az a terem, ahol tíz bikinis női alak strandol, labdázik, de hát miért is ne élvezhették volna őseink is a természet ajándékait?

IMG_9770.JPGVolt itt gazdagság

IMG_9816.JPGVisszajött a divatba

IMG_9818.JPGKeresd meg Zámbó Jimmyt

IMG_9811.JPGSokáig lehet bambászkodni

IMG_9806.JPGMásoknak is tetszik

IMG_9840.JPGKonyha

IMG_9842.JPGÉs a hálószoba

  50 fiatal régész munkáját dicséri a látvány, egyikük-másikuk még ezekben a pillanatokban is dolgozik, gyanús, hogy  átverés az egész, mintha most raknák le a mozaikokat a megrendelő igényei szerint.

IMG_1188.JPGMost lebukott

IMG_9759.JPGVissza a kertbe

IMG_9829.JPGKiharapta a cipőmet

 

One comment
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil