Loading...
OlaszAország

OlaszAország – ahogy mi láttuk 51.

Láthatatlan maffia 22.

 

Cefalu’

IMG_98991.jpgSzép színek

   Amikor elérjük a Tirrén-tengert  – régi ismerősünk, mintegy 300 km légvonalban innen Amalfi – felszakadoznak a sziget belsejében még fenyegetőnek tűnő felhők, és gyönyörű napsütésben gurulunk kétszer végig Cefalu’ utcáin. Második körünk alkalmával szűkülnek a lehetőségek, a belvárosba már nem lehet bemenni, parkolóhely azonban égen-földön nincsen. Tényleg tenyérnyi a város, egy biciklit is nehézkes lenne otthagyni valahol, végül egy szupermarket parkolójában találunk helyet és irány a lidó.

  Több száz méteren keresztül érnek egymásba a strandok, hihetetlen látvány közvetlenül a partról Cefalu’ sziluettje, ilyen hely aztán már tényleg nincs – gondoljuk sokadszor. A tenger, a strand és az ódon város házainak, templomainak látványa egyetlen nagy virtuális bombaként robban az arcunkba.

IMG_9848.JPGAz eredeti…

IMG_98481.jpg… a túlzásba vitt…

1.jpg… és a félig kész „művészi” látkép

IMG_9851.JPGSzikla is van ám

IMG_9854.JPGKicsi, de sűrű

   A parti büfé kiszolgálása ellenben nincs a csúcson, harmadszorra sem sikerül azt kapni, amit kérünk, de a víz csodás, a hullámok itt is megdolgoztatnak, csak győzzünk az apró homokszemektől megszabadulni fürdés után.

   Strandolnánk még, de indulnunk kell, több mint 200 kilométer áll még előttünk. Már sötétben megyünk el Enna és Calascibetta városa között az autópályán. Különleges látvány jobbra és balra, mintha ikrek lennének, mindkét város egy-egy magas hegy tetején, gyönyörűen kivilágítva. Az éjszakai Catania fényei döbbenetesen nagy területen terjeszkednek, a város mentén haladó sztrádán kaotikus a helyzet.

IMG_9868.JPGMenjünk?

IMG_9869.JPGÉrdemes

IMG_9889.JPGJól elkapott pillanat

IMG_9895.JPGMeseszerű

IMG_9871.JPGKéső délután már kihalt a strand

IMG_9905.JPGDe azért akad még látnivaló

IMG_9902.JPGTávolban

 

One comment
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil