Loading...
OlaszAország

OlaszAország – ahogy mi láttuk 68.

Verona è qui, Verona bella 8.

 

Sirmione 2.

IMG_7762.JPGNagypolgári

   A San Pietro in Maviono templom Sirmione északi csücskének közelében fekszik, szomszédságban a város leghíresebb látnivalójával, a Grotta di Catullo-val, a római költő egykori villájával. Vagyis feltételezhető csupán, hogy az ő nyaralója volt ez a csaknem negyedszigetnyi területen elnyúló ókori épületmaradvány, de akárki is élvezte itt a Garda-tó nyújtotta pihenést, csak irigyelni tudjuk. A román stílusú San Pietro templomot zárva találjuk mire odaérünk, pedig gyerek még az idő, öt óra éppen hogy elmúlt talán. Megpihenünk az olajfák árnyékában és sorra figyeljük az ide felzarándokoló turisták csalódott tekintetét, akik hasonló cipőben járnak, mint mi.

IMG_7688.JPGMegbújva

IMG_7696.JPGA kedves kis román templom

IMG_7705.JPGBiztos zárva?

IMG_7704.JPGVia Faustina

IMG_7717.JPGOlajfák árnyékában

   Visszabandukolunk az óvárosba, egyetlen célunk van már csak mára. Keressünk egy szimpatikus éttermet. Ellentétben Padovával (lásd itt) most bizonyos, hogy nem lesz nehéz dolgunk, itt egymás hegyén-hátán láttunk ristorantékat, trattoriákat vagy pizzériákat, amik ráadásul nyitva is vannak ilyentájt. A La Roccia mellet döntünk, praktikus az oka. István már messziről kiszúrja az étlapon fellelhető egyetlen számára kedves ételt: cotoletta vagyis „magyarul” wiener schnitzel. Rengeteg osztrák jár erre, most nem járhatunk úgy, mint San Marinóban, ahol rántott hús címen ehetetlen darált hús(?) nyesedéket kaptunk. Mi meg bármelyik olasz vendéglátóhely étlapjáról bármit tudunk választani, tehát már bent is ülünk az étteremben.

IMG_7726.JPGKicsit görögös hangulat

   Fejünk fölött Maradonát öleli boldogan Pietro Somma, mi pedig az elénk vonuló ételeknek örülünk legalább ennyire. Carpaccio és frissen sült rákocskák, pestós tészta, spaghetti aglio olio e pepperonico és természetesen cotoletta kerül az asztalunkra egy kancsó vörös bor társaságában. Remek ízek, mindenki elégedett lehet, jól sikerült ez a nap is.

IMG_7720.JPGAz isteni

IMG_7725.JPGAz carpaccio, te üsző!

IMG_7723.JPGAz egyik nagy kedvenc

   Kényelmesen sétálunk vissza a parkolóhoz, útközben bambászkodunk még egy sort a kikötőben, megkóstoljuk a rengeteg fagylaltozó egyikének kínálatát, betérünk még pár templomba és lassan összegezzük a mögöttünk álló napokat. Verona, Vicenza, Asolo, Padova és a Garda-tó városai, Malcesine, Limone sul Garda és Sirmione, mind-mind egy újabb képzeletbeli gyöngyszem OlaszAországban gyűjtött élmény- füzérünkön.

IMG_7729.JPGPedig sokan vannak

IMG_7742.JPGNemzetközi kikötő

IMG_7761.JPGTi amo

IMG_7739.JPGEz is taxi

IMG_77451.jpgSokadik cölöpfotó

IMG_7769.JPGBekukkantva

IMG_7766.JPGAmi mindenhol van

IMG_7772.JPGBúcsú

One comment
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil