Loading...
Jó helyek

Jó helyek 24.

Gasztroőszölés 4.

Walter vendéglő – Perbál

IMG_6675.JPGAkkor…

   Amikor minden összejön. Amikor jókor vagyunk jó helyen. Amikor a séfnek jó napja van. Amikor nincsenek zavaró körülmények. Amikor szinte minden tökéletes. Vagyis minden tökéletes. Nem félek kimondani, megtaláltuk az ország legjobb éttermét. Legalábbis abban a pillanatban, amikor elégedetten elhagyjuk Perbált, ezt gondoljuk. Hogy a Walter a legjobb. Nem hiszem, hogy nagyot tévedünk.

IMG_6663.JPG…és most

   Szinte mondanom sem kell, ismét nem jókor érkezünk. Vendéglátói szempontból nézve semmiképpen. De nem céltudatosan jövünk, erre visz az utunk, három óra éppen csak elmúlt, amikor belépünk a Walterbe. Régi terv, hogy vacsorázzunk már végre egyszer itt is, de valahogy eddig nem akart összejönni. Talán pont erre a délutánra kellett megérkezzünk, ez az a pillanat, amikor hibátlan lesz minden.

  Ízléses a berendezés, a régies svábos és a letisztult modern kellemes keveréke, visszafogott, diszkrét színek mindenhol, a fehér és a barna az uralkodó. Kényelmes, kicsit süppedős bőr székek, fagerendák a plafonon, korabeli fényképek a falakon, de még a függönyről is dédapánk kacsint vissza ránk. Pont nem sok, egyáltalán nem érezzük feszélyezve magunkat.

IMG_6669.JPGPasztell színek

   Apátsági tricollis-szal kísérjük végig a menüt, ízléses jeges vödörben várja nyugodtan a sorsát. A szerviz kifinomult, nem tolakodó, de nem is hagy magunkra, pontosan akkor van ott a pincérünk, amikor kell, bár tegyük hozzá, nincs sok dolga ebben a kihalt órában. Házi ízelítő a kínáló falatka, kolbász karika és szalonna, disznósajt kocka és töpörtyűkrém, fehér és barna – helyben készül – friss, puha kenyérszeletekkel. A burgonyaleves házias és ízes, a pirított kolbász szaftos, a szarvasgomba olaj nem tolakodó a tányérban. Főételnek is laktató fogás. A kacsamájam nem okoz csalódást, a vörösboros körte püré egészen zseniális ötlet mellé, talán a zöldekből egy kicsit kevesebb jobb lenne. A marha húsleves ízekben gazdag, külön tányéron kapjuk mellé a cuppanós velőscsontot.

IMG_6667.JPGHáromszín

IMG_6676.JPGSvábos, magyaros

IMG_6679.JPGSváb burgonya leves pirított kolbásszal és szarvasgomba olajjal

 

 

IMG_6681_1.JPGPréselt kacsamáj vörösboros körtepürével

   A sült karfiol hab felcsigáz, a rókagombával töltött csirkemell mellé érkezik, kíváncsian kóstoljuk meg, ebben sem csalódunk. Akárcsak a hízott kacsában, ez tényleg a színe, java. Rózsaszín mell, apróra darabolt szaftos comb és valami fenségesen omlós és puha máj mosolyog a tányérból, a barackos káposzta mellől. A diós nudli már csak hab a tortán, ennyire összetett és mégis pofon egyszerű kreációt régen nem kóstoltam már.

IMG_6685.JPGRókagombával töltött tanyasi csirkemell filé sült karfiol habbal, brokkoli Royallal

IMG_66892.jpgHízott kacsa színe, java aszalt barackos káposztával, diós pirított nudlival

   Desszertnek almás pitét és somlóit rendelünk, persze mindkettőt Walter módra kapjuk. Bármilyen kvízműsorban megállná a helyét a kérdés, mit látunk a képen? Garantáltan nem lenne telitalálat. Mindkét édesség méltó az eddigiekhez, tényleg csak elismerően tudunk csettinteni. Ismételten megemelem a kalapom Ruprecht László kreatív séf előtt – érdemes utánanézni hol és miket alkot –, világszínvonalú az, amit ő tud.

IMG_6694.JPGSomlói desszert, étcsokoládé fagylalt és rumos mazsola püre

IMG_6686.JPGAlmás “pite” mézes kecskesajt sorbettel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil