Loading...
OlaszAország

OlaszAország – ahogy mi láttuk 61.

Verona è qui, Verona bella 2.

 

Verona 2.rész

IMG_6915.JPGLendületben

   Sétálunk még mindenfelé, megnézzük Nagykutya sírját (Arche Scaligere), megpihenünk a Palazzo del Capitano udvarán, bekukkantunk a Sant’ Anastasia templomba és a Duomo-ba, végigsétálunk az Adige árnyas pari sétányán és egyszerűen csak élvezzük a várost, szeretjük Veronát, beszívjuk az illatát és érezzük a szívverését. Jó itt lenni, ennyire egyszerű az egész.

IMG_6864.JPGKiskutya, nagykutya

IMG_6868.JPGSemmi különös

IMG_6884.JPGMegtörve

IMG_6886.JPGMajdnem híres

IMG_6874.JPGA tükörkép

IMG_6890.JPGés az eredeti

IMG_6905.JPGErre tessék

IMG_6902.JPGPiazza Duomo

IMG_6917.JPGAngol kávé

IMG_6940.JPGAdige

   A nácik által lebombázott Ponte Scaligero-t szerencsére újraépítették, szegényebb lenne a világ nélküle. Süt a nap, vörös a kő és kék az ég, csodálatos színekben pompázik itt minden. A Castelvecchion szinte csak átsuhanunk. A Via Román találomra leülünk egy teraszon, hibátlan a választásunk. Borozni szeretnénk, megkóstolni a környék kínálatát, a ViaRoma33 Café tökéletes partnerünk ebben. Dolce vita magas szinten, nem sietünk, nem akarunk egy nap alatt megnézni mindent – nem is lehetne. Jól esik egy pohár Lugana és egy Soave majd egy kis Garda rozé, illetve egy korty Prosecco di Valdobbiadene és Moscate D’Asti. Normale.

IMG_6946_1.JPGÚjjáépítve

IMG_6961.JPGNincsenek árusok

IMG_6968.JPGNagyon veszélyes

IMG_6994.JPGMik ezek?

IMG_70201.jpgLugana és Cavour

IMG_7035.JPGLeskelődés

   Vacsorázni az Il Baccaro dell’Arenába ülünk be a Via Tre Marchettin, pár sarokra a Piazza Brá végeláthatatlan lehúzósnak tűnő teraszaitól. Egyszerűnek tűnik a hely és az is, finomakat eszünk itt, kevésbé jó minőségű borral kísérve, de panaszra nincs okunk. Másnap egy „gyorspizzériába” visz az utunk, a Peperinoban igazán Itáliában érezzük magunkat. Szinte egymás szavát sem értjük ezen a zajos és roppant módon zsúfolt étteremben. Nápolyi típusú pizzát szolgálnak fel, pörög a biznisz, erre panaszuk nem lehet.

IMG_7054.JPGFatányéros

IMG_7360.JPGZsákbamacska

IMG_7355.JPGKínálat

   Az esti város talán még csodálatosabb, mint a nappali, a meseszerűen kivilágított Arénából Laura Pausini hangja árad kifelé és tölti be a teret, a kávézók teraszai lassan megtelnek. Verona elvarázsol, rabul ejt, nehéz tőle szabadulni.

IMG_7365.JPGLaura Pausini – Uguale a lei

IMG_7387.JPGPorta Nuova

IMG_7384.JPGItt van még hely

Következik: Vicenza

 

 

 

One comment
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil