Loading...
OlaszAország

OlaszAország – ahogy mi láttuk 74.

FocacciAország 6.

Cinque Terre 3.

Manarola

IMG_9224_1.JPGMaga a csoda

   Bár első blikkre nincs túl sok különbség Cinque Terre települései között, mégis számomra Manarola talán egy fokkal még csodásabb, mint a többi. Nem tudom, talán a Via dell’Amoréról élvezhető látványának köszönheti, de ne szaladjunk ennyire előre. A vasútállomástól hosszú alagút vezet a falu főutcájáig. A falakon korabeli és napjainkban készült fényképeken ismerhetjük meg Manarola múltját és jelenét, érdekes kiállításnak vagyunk szemlélői. Az alagút (amit akár a google maps-en is megtekinthetünk) a már említett „szerelem ösvényének” része, Riomaggioréval köti össze a települést. Gyalogút, nagyjából egy kilométer hosszan nyúlik el közvetlenül a sziklafalon a tenger felett. Romantikus utazóknak kötelező darab.

IMG_9176.JPGŐszinte mosoly?

IMG_9180.JPGKerámiák mindenhol

  Manarola főutcája, a via Renato Birolli meredeken halad a kikötő felé, valaha folyó csordogált itt, kiszáradt medrére épült a városka. Furcsa teraszos téren vágunk keresztül, kávézók és éttermek szegélyezik a már megszokott színes házak között az utunkat. A parton hatalmas sziklák, közöttük különböző beugrókban kialakított ministrandok, egy-egy lépcső jelzi csupán a helyüket. Délután van, szikrázó napsütés, a sziklákon és a kisebb-nagyobb placcokon mindenütt emberek sütkéreznek, gyerekek ugrálnak lelkesen a tengerbe, a kiszámíthatatlan hullámzásnak köszönhetően nem is olyan egyszerű a partra jutás.

IMG_9294_1.JPGFőutca

IMG_9186.JPGVia dell’Amore

IMG_9289.JPGMagad uram

IMG_9287.JPGBemenni könnyű

   Az ösvény még egy darabon továbbvezet Corniglia felé, kihagyhatatlan feladat, innen nézve elképesztő látvány tárul szemünk elé. Lassan betelik a memóriakártyám, nem győzöm kattintgatni a fényképezőgépemet, szinte el sem hiszem azt, amit látok. Festeni nem lehet szebbet, a tenger, a sziklák, az apró színes házak, fölöttük a zöldellő teraszos szőlősorok és a kék ég, mindez ragyogó napsütésben. Órákat, mit órákat, napokat, heteket sőt akár egy életet is el tudnék itt üldögélni.

IMG_9213.JPGNa még egyszer

IMG_9225.JPGÁramlatok

IMG_9231_1.JPGKívülről

IMG_9290.JPGSűrűn vannak

IMG_9243.JPGInnen jöttünk – Corniglia

IMG_9265.JPGCsoportkép

IMG_9272.JPGMindenhol

IMG_9282.JPGKényelemben

IMG_9196.JPGÉvezredek faragták

IMG_9205.JPGStrand

   De lassan szedelődzködünk, irány az utolsó falu, Riomaggiore, de ezért egy kávé még bőven belefér egy aprócska bár teraszán.

IMG_9303.JPGRendszám

IMG_9307.JPGBúcsúemlék

Következik: Riomaggiore

 

5 comments
  1. Chubbie

    Nekem az EDUCA-tól van 3000 darabos, Manaroláról, amikor még kevésbé harsányak a házak színei…érettségimre kaptam 1997-ben…

    Tényleg nagyon gyönyörű, nem igazán strandolásra termett 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlom magamat
Egy kaptafára - mobil